Wednesday, February 6, 2008

Tasmania

tasmaaniast mul k6ik niiiiiii meeletult ilusad m2lestused nyyd, zane on ka selles nati syydi, ja meie kombivan "Kutsu" ja kogu tasmaania mindblowing loodus.. :)

yhes6naga lendasin yks p2ev p2rast melbourne'i saabumist kohe Hobartisse, Zane tuli vastu Kutsuga ja koju. m6nus korter tal seal nyyd.. :) esimestel p2evadel k2isime v2ljas (ta t88tab seal nyyd haiglas ka t2iskohaga) ja tutvusime yhe hyper-laheda norra maailmar2nduritest-paariga, ja yhe buskeriga, nedega houseparty ja veinijoomised jms.
siis millalgi j6udis ka Caro brissyst kohale, temaga neljap siis v6tsime Kutsu ja kimasime Tasmaania imelisele idarannikule. v6imas loodus ja veelgi v6imsamad vaated. Wineglass Bay on yhe ilusaima koha nimi seal. 1.6htul seal veiniga ja yhe usa poisiga randa kohe ja WINEglass Baysse j6udmist t2histama ;) hommikul varahommikul, 5-6 aeg Caro kisendas mulle keset minu k6ige sygavamat und j2rsku k6rva et "Guck mal die Sonne..!!!!" mul k6igepealt minutine shokiseisund a siis vaatasin v2lja ja kombi aknast avanes ookeanile (me campisime otse ookeani 22res) mu elu k6ige ilusam p2ikeset6us.. vaimustav elamus ja v2rvid. ja kui kiirest see k6ik kadus. ja et caro heast peast just SEL minutil 2rkas, sest k6ik v2rvid kahvatusid 10seki jooksul.
Siis hommikune, antuke pohmakane suplus, teokarpide korjamine ja rannas ringi lippamine, niii v2rske ja puhas 6hk (Tasmaania on maailma puhtaima 6huga kohti:) ja karge. h2sti perfektne hommik! siis aga teele, 6.tunni jooksul olime Baysse yle m2gede v2lja matkand, kohaliku kaluriga tutvust teinud, blue-bottle-stingers'eid t2is ookeanis ujumas k2ind (meil ikka hull-vedas, lollid turistid noh;) ja tyrkiissinise lahe vaateid nautinud :) tagasi Hobarti poole siis.
Reede oli hull pidu ja k6ik j6id end v2ga v2ga t2is klubis :/ kuid kuidagi saime k6ik siiski koju hommikuks..
Laup Salamanca Markets, hull m6nus atmosf22r, lahedad kraami k6ik kohad t2is. hankisime endale viinamarju, aprikoose ja mangosid ja siis teele. Zane tuli seekord meiega kaasa. Western Lakes - leidsime paari laheda kohaliku abil hull mega 88bimis-spoti. tyhjus ja ainult peegelsile j2rv su k6rval. ja imeline t2iskuu ka veel. kokkasime Caroga pasta valmis ja yks Stuart yhines meiega ka. ja istusime seal Kutsu varjus (tuul Tasmaanias igalpool mu arust hull tugev ja yldse v6rreldes muu Aussiga on Tassies v2ga prrr-kylm kohati!) Linnutee all, otsisime erinevaid t2htkujusid, kalesime nede 6igsuse p2rast, kuulasime Ben Harperit jt ja j6ime veini. ilus.
hiljem kui Zane ja Caro juba Kutsus magasid, l2ksin ma veel korraks v2lja, heitsin kivirannale pikali ja hingasin sygavalt sisse. niiiiiiii pisike tunne oli selle hirmutavalt(?) hiigelsuure ja tumeda ja t2hti t2is oleva Taeva all ja kylma Maa peal lamada. ja siiski nii imeline tunne, et ma kuulun ka siia, teie vahele. ja jah.. yhes6naga v2ga meeldej22v elamus ja tuul puhus l2bi ja tyhjus oli igalpool ja samas oli k6ik elu ja ime t2is. ilus ilus ilus.
Ja siis pyhap2eva veetsime Liffey Falls'de juures. avastasime pooljuhulikult yhe imeilusa kose, seal skinnydip, eeva ja aadama fotod (turistid k6hatasid lookout'is ja koperdasid kiiruga edasi, hihi) ja siis otsustasime magamiskotid ja kidra ja veini kombist kahe kose vahele tuua ja tegime seal pisikese unise pikniku. yks parimaid p2rastl6unaid, mis mul kunagi euls olnud. Zane m2ngis vaikselt kidra, Caro trummi, ma lesisin Z kaisus, vesi voolas igalpool ymberringi ja nii rahustav mediteeriv heli on sellistel pisikestel koskedel. Ja p2ike paistis ja hea valge tasmaania vein ja unisus. ja veel selline hindamatu ja niiv6rd oluline tunne, et a la "miks kiirustada, peatugem ometi ja nuusutagem lilli.." et elus peab ka ilusatele, unistele, laiskadele hetkedele aega olema.
Hiljem kui l6puks olime Mt.Cradle caravanparki j6udnud (tee peal ajasime 1.korda minu reisi jooksul vist yhe wallaby alla, niuuniu. a mis teha, nad kargavad nii j2rsku otse rataste alla.:(!), siis veel kuum dush ja kamina ees kuulasime damien ricei, Z m2ngis kidra. juustutaldriku ja vein :) ja siis (nii-prr kylm on mt.cradle'i juures!) hiljem niii m6nusasti Zanei kaissu sooja. h2sti teineteise ymber keerdus ja nii soe ja hea :)
Mt.Cradle NP.. yks ilusamaid ja v6imsamaid rahvusparke kus eales k2inud olen. ja meil vedas ilmaga ka tohutult sest kuuldavasti sajab seal kuuel p2eval seitsmest..:) asusime siis matkama, Caro l6puni ei tahtnud meiega tulla. me Zane'i ja yhe Hawaii tydrukuga aga olime otsustanud Mt.Cradle'i tipu 2ra vallutada. hull ronimine oli, s6na otseses m6ttes. hullude kaljumyrakate vahelt ja alt l2bi ja l6puks turnisimegi tipus. ja millised metsikult v6imsad vaated...!!! kirjeldamatu. Z avas meie shampuse hullu p6mmiga ja siis maailma parima vaatega nautisime veel head shampat :) turnisin veel igast v2ljaulatuvate kivimyrakate peal ringi (vist ilma shampuseta poleks julgenud, haha) a l6puks p88rdusime tagasi ja s6itsime selle sama hawaii tydrukuga 6htuks tagasi Hobartisse..
6htul Zane'ga oli niiiiii niii kurb :/ ja mingi hyvastij2tu tunne koguaeg 6hus.. :( a r22kisime palju ja meist kahest ja meie tunnetest ka (miks kyll k6ik see alles viimasel hetkel v2lja tuleb??:/) ja olime l6puks yksteise kaisus uinudes nii valusalt armunud yksteisse. pagan. ja hommikul l2ks veel hullemaks. Z ytles veel l6puks need kolm s6na (temalt ma neid osalt kunagi v2ga ei oodand, sest meil oli alati selline free relationship teema, ametlikult) ja nii n6me oli teada, et jah, armastus oli koguaeg olemas ja siis alles 1h enne minu 2ralendu julgeme selle k6ik l6puks v2lja 8elda.. niutsusin pool teed lennujaama. ja z saatsis ka hullilusaid ja kurbi s6numeid. p2h p2h p2h :"(

No comments: