Friday, August 22, 2008

Tikal and Flores (Guatemala!)






..p2rast v2ga konarlikke minibusse ja taksosid Guatemala piiri suunas saime l6puks yle piiri, seej2rel taksoga (enne tingisime ligi 40min;/) Floresí. Flores v6ttis suht s6natuks - niiiiii ilus ja armas ja v2rviline linnake keset saart, mis omakorda imeilusa j2rve keskel. V2ikesed kynkad ja pisikesed kirjud majad, tuk-tuk-taksod ja kohalikud tortilla putkadega piskestel kitsastel t2navatel, 6htu poole pimeduses helendav sild Santa Helenasse, pisikesed katedraalid saare keskel m2e otsas ja laternad, t2iskuu ja selle peegeldus peegelsiledal j2rvel.. (:
...

Saime suht suvalt mingite saksa CSeritega tuttavekas, j6ime nendega kokteile ja 6lu (Guatemala p2rast Belizeí niiii palju odavam.. ;) ja lobisesime poole 88ni, j2rve 22res oli Floresí kultuurifestivali l6petamine igast rahvatantsude jms-ga, hiljem lesisime barti ja floh´ga j2rve 22res ja vahtisime t2iskuu peegeldust, Floh oli kuidagi depekas ja oma sygavates m6tetes niiet algas meie senini sygavaim vastlus teemadel a la "what´s the point of life?" "when/how are you really(!) happy? blablabla... v2ga lahe oli, huvitav avastada teiste vaatevinkleid ja naljakas omakorda, sest tegelt oleme me vist kolmekesi k6ik super-erinevate v22rtustega, eriti meie floh´ga versus bart.. nojah.. (:
hiljem enne oma madratsitele vajumist kiikusime veel hosteli katusel v6rkkiikedes (terve Guatemala v6rkkiike ongi ainult t2is - yhe ameerika hipi-kohaliku tsitaat: "yeah mate, of course - HAMMOCKS were the reason i f.. moved here..!" ;)
mina vastu ei vaielnud :)




TIKAL - saime sinna suht varahommikul, meie minibussis yks kohalik hakkas hullult nalja tegema ja lahedat juttu ajama, niiet kui ta p2rast end meile giidiks pakkus suht norm.hinna eest (meil polnud ka Tikali kohta mitte mingisugust infi ega raamatut) ja mu kysimusele et kas jointid k2ivad tuuri hinna sisse, jaatavalt vastas, olime k6ik p2ris ja nii see algas.. ;) hulkusime yhest pyramiiodist l2bi vihmametsa teise juuurde, ronisime nede taha, Abel (nii oli ta nimi siis) 6petas meile pooled puud ja taimed ja linnud selgeks, otsis 3 tohutut jointi v2lja ja nii see p2ev m88dus :) suurimad maiade pyramiidid Tikalis k6rguvad koguni u 46m-ni, ylevalt avaneb metsikult lahe vaade kogule vihmnametsale, kust aegajalt k6rgemate pyramiidide tipud v2lja piiluvad. hullult j2rsud pyramiidid ja 35kraadiga p2ikese k2es... p2rast seda tuuri olime 100% l2bi ja unised, kobisime tagasi hosteli oma kodinaid 2ra tooma, seej2rel ylñe j2rve s88ma ja toitu ostma, ja siis hankisime endale 88bussi Guatemala city´sse..
Kuigi 88busse Guatemalas soovitatakse pigem v2ltida, oli meil suht super s6it, v.a et istusime k6ik kohalikega suht kokku pressitult 9h j2rjest yhes metsikult kurvides kimavas bussis.. kuid kohale me j6udsime... (:

No comments: