Sunday, August 17, 2008

Caye Caulker vol 1.

hmm, niiet hommikul siis Tulumist (kus me "plaanisime" vaikse 6htu teha, magama sain mina aga alles 4am (2ratus 6am;); hull-lahe reggae baar ja pub peat2naval, hipisid ja rastasid ja head musa t2is. t6ime taksoga oma backpackid 2ra, peitsime metsa, siis paar jointi, ja peole! ylilahedad inimesed ja tutvusin yhe mehhiko pool-maia-juurtega trummaripoisiga hehe, meil nyyd 88maja San Cristobalis olemas!;)
...Chetumali. sellest linnast ei n2inud me mite midagi muud, kui et suitsetasime oma viimased jointid bussijaama es pargis enne Mehhiko-Belize piiriyletust 2ra, s6ime 3 tortillat peale ja tagasi bussi ja piiri poole!

Belize City- selle peale ytleks esimese asjana praegu midagi sellist nagu "Oh my..!?" yhes6naga nagu mingi Little India, ainult et mite hindudest elanikega, vaid hoopis mustadega. liiklusregleid vist kegi ei tunne, mustad 80aastased rastatyybid kerjavad t2naval ja alustavad igayhega vestlust (enamasti kyll super-super-s6bralikud inimesed!), palju tyype, kes j2rel jooksevad ja a la "You wanna change the money? i can bring you to my friend, he can do it, come lade, come, come..!" v6i nt "hey guys, you enjoyin´ Belize? you wanna go to the Cayes? i´ll bring you ther, follow me, follow..!"-blablabla. suht exhausting ja hullumaja, metsik kuumus ja p2ike ja meil p2rast ca 8tunnist bussis6itu ja bpiiriyletust n2rvid suht l2bi. ja Belizeí hinnad - mu esimen e reaktsioon oli nagu et "wtf..??!$"·&%$" - euroopast kindla peale kallim, kuigi mitte mingit kvaliteti vms pole, Red Bull maksab ca 7 Belizian $, s.o umbes 55 EEKu. normaalne. igaljuhul, l6puks saime mingid eurid vahetatud, ja siis Water Taxiga Caye Caulkeri poole (tegime v2h selles suhtes (ka t2nu Mathew´le) 6ige valiku, Ambergis Caye on kuuldavasti veeeeeeel kallim(on se yldse v6imalik??;O) ja 10x tuyristilikum).

Caye Caulker - ca 90minti erksinisel kariibimerel j2lle - m6nus!!! - kohe sadamas 2ratab juba mei t2helepanu saare nr.1 moto ja regel - GO SLOW. =) meile v2gagi sobiv!;) terve saar valdavalt musti hipisid ja rastasid t2is, paljudel mingi joint s6rmede otsas, k6ik tahavad sulle kyll oma hostelé jms p2he m22rida ja suveniire (ja vel teadagi-mida) jms myya, kuid siiski k6ik bueno ja laid-back ja no-worries-mate ja hey..-go-slow-babe.. heh ;) meil t2iega veab kah ja leiame endale 1toa voodi ja dushi ja kohvimasinaga(me et nagu "..??!!" ;) 20 US$-ga! siis peat2navale (called "Front Street") (kokku tervel saarel u 4 t2navat;) ja poodi syya-juua ostma. p6rkangi heast-peast mathew´ga kokku, kuid tal suht kiire ja jookseb edasi, a lubab mu hiljem yles otsida. me siis v6rkkiike ja jooma ja musa kuulama. tervel saarel (u 300m lai, maksimaalselt!:) puhub non-stop hullm6nus k6va ja soe kariibituul, kaif..! ja pimedaks l2heb siin juba mingi 7aeg - v2ga syrr - selline tunne, et "oh, 88 on k2es, hakkame a la jooma?" ja siis vaatad kella ja et "6.45pm..?!? wtf?" :D
hiljem floh siis tuttu ja ma m8lisen natuke bart´ga (see jookseb mul koguaeg j2rel m6ttetult) ja siis Ocaen Side baari. seal yks teine auss (mat), ja kah Melbournest - naeran end surnuks a hiljem tantsin+joon terve 6htu nii tema kui ka l6putute rastadega. koju alles 3-4aeg ;) kuulan veel yksi v6rkkiiges ja siis rannas tuule k2es "9 crimesí" ja "Lullaby´d" ja igatsen tiba peterit, aga kaifin siiski seda ainukordset tuulist kariibisaare 88d nii 100%-liselt, et uhhh-selline tunne, et enam ei mahu sisse, niiii t2iuslik k6ik.. (:

No comments: