Monday, January 14, 2008

edasi l6una poole.. Doubtful Sound, Most Southern point in NZ mainland and..

enne Queenstownist lahkumist k2isime Mikkoga (mike s6itis tagasi christchurchi) veel yhel m2el Queenstowni l2hedal, kust avanes metsikult ilus vaade k6ikidele j2rvedele, m2gedele, j6gedele jne. v6imas vaade oli, tegelt ka..! :) ja see lord of the ringsi yke lahingute peamisi filmimiskohti, niiet mikko jooksis muudkui kaameraga ringi, et "oh, here's the place where aragorn did that and here's the place where the others escaped-blabla ;) aga jah, 100% filmi maastik ja loodus, niiet Middle Eart on t6epoolest olemas :))

siis viis tee meid Milford Soundi, tee peal j2ime telkima yhtede j2rvede juures (ka filmis oluline koht kus frodo ja sam yksinda edasi s6uavad jne) (mikko oli j2lle ekstaasis) :Dja ainuke probleem oli et oma magamiskoti olin christchurchi unustanud niiet 88sel v2ga magada ei saanud, niiiii prrrr kylm oli. aga metsikult ilus koht sellegipoolest, nagu alati :) siis alagas s6it Milford Soundi poole, teel hakkas juba vihma kallama, l6puks j6udsime kohale ja saime end paadile. vihm + tuul hull-tugevad, a kuuldavasti nii ongi vaatepilt l6unasaare yhele kuulsaimale ja suurimale fjordile parim (sest kui vihm sajab -> rohkem ja suuremad kosed:) vaatepilt ka v6imas, udune milj88 aga nagu tiba tormine ja hirmsuured kaljumyrakad igalpool ymber ja pilved niii l2hedal ja lained suured ja.. ja me n2gimer esimest korda hylgeid seal! ja delfiine! :) nii kipa oli. tagasiteel kuulasime mu lemmikmus adami "war and peace'i" soundtrackist :) ja s6itsime aga veelgi enam l6una poole..

K2isime siis j2rgmisel p2eval l6unasaare maismaa k6ige "l6unamas" punktis, ronisin mingite sakslaste ja kiwidega yle aia ja kaljudelt alla ja otse hyljestele l2hedale ja p2rast selle saksa poisiga ka nende koopasse (suht keelatud v2rk tegelt), aga niii lahe oli hylgeid ja merel6visid niiii l2hedalt j2lgida, kuidas ema pojaga m2ngib ja kuidas kaks isast "kaklevad". ja v6imas vaade avanes nii tuletornile kui ka ookeanile ja kaldale..

1 comment:

Malle said...

Hey musi,

kak dela? Vaatan, et sul päris crazy elustiil ikka OZ-is :P Peaks külla tulema sulle, mul siin 1 v hea sõber Perthist & 2 sõpra ka aastaksese OZ-is seigelnud enne Lufbrasse tulekut. Jumala teised inimesed ikka! :P See bikiinipilt kose kõrval on v sexy ;)
Aga tšekka seda:
www.malle-online.blog.com

Kalli & musi,

Mõrd